17. FEB 2016

Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami

Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť. 

Suroviny:

(pre 2 osoby):

  • 2 červené papriky (kápie)
  • 1 cuketa
  • 80 g bryndze
  • cca 100g kuskusu
  • zelenina podľa chuti (ja som použila vydlabané vnútro cukety, rajčiny, červenú papriku a čierne olivy)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • slnečnicové semienka
  • soľ, čierne korenie, kari korenie,citrónová šťava

POSTUP

Červenú papriku prekrojíme napoly, vyberieme jaderníky. Cuketu nakrájame na cca 5 cm dlhé kolieska a vydlabeme vnútro tak, aby nám zostal naspodu aspoň 1 cm, aby nevytiekla plnka. Kuskus sparíme vriacou vodou alebo zeleninovým vývarom a necháme nabobtnať. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a orestujeme al dente. Kuskus, syr, zeleninu a slnečnicové semienka premiešame spolu s citrónovou šťavou a dochutíme soľou, kari a čiernym korením.

Zdroj receptu: Tatiana Leová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a paradajkamiBulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén. 

 

Grétkin ovocný kuskusGrétkin ovocný kuskus

Dá sa pripraviť na sladko i na slano. 

 

 

Kuskus koláč s jablkami a tvarohomKuskus koláč s jablkami a tvarohom

Koláč, ktorý je stvorený na nedeľný obed. 

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.