Ovos s avokádom a koriandrom s opečenými zelenými fazuľkami
Dávame do pozornosti ľahké bezmäsité jedlo.
Na 4 porcie potrebujeme
- 400 g ovsa nahého v bio kvalite
- 1 mäkké avokádo
- šťava z citróna
- orechový panenský olej
- soľ
- korenie z mlynčeka
- 400 g zelených fazuliek
- kajenské korenie
- kurkuma
- garam masala korenie
- 2 PL sezamových semiačok
- sójová omáčka tamari
- soľ
- 3 – 4 lyžice olivového oleja
Postup
Ovos viackrát prepláchneme a varíme domäkka cca 40 minút. Osolíme a polejeme orechovým olejom. Na panvici alebo vo woku na olivovom oleji opečieme fazuľky spolu s koreninami. Pred dokončením pridáme sezamové semienka a dopečieme cca 3 minúty. V miske rozpučíme avokádo, pokvapkáme citrónovou šťavou a vmiešame do ovsa. Ovos položíme na tanier k fazuľkám a bohato posypeme koriandrovou vňaťou. Podávame spolu s tamari omáčkou k fazuľkám.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zapekané zemiaky s brokolicou a syrom
Ak ste milovníkmi brokolice, bude to vaša srdcovka.
Detox šalát s horčicovo-medovým dressingom
Chutný šalát, ktorý očistí telo a osvieži dušu.
Z tekvice a orieškov som vymyslela nátierku, jemne sladkú a s nádychom muškátového orieška.