13. APR 2016

Tekvicovo-oriešková nátierka

Z tekvice a orieškov som vymyslela nátierku, jemne sladkú a s nádychom muškátového orieška. 

Suroviny

  • ½ stredne veľkej maslovej tekvice
  • hrsť vlašských orechov alebo tekvicových semiačok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 smotanový syr Philadelphia (alebo jemný tvaroh)
  • 5 PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • 2 PL citrónovej štavy
  • štipka muškátového orieška

Postup

Tekvicu rozpolíme, polku polejeme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 160 stupňov Celzia na cca 40 minút, pokiaľ nezmäkne. Keď tekvica vychladne, lyžicou vydlabeme vnútro a rozmixujeme so všetkými ingredienciami. 

http://foodbloger.com/2012/10/25/tekvicovo-orieskova-natierka/

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

KRÉMOVÁ kapiovo-orechová nátierkaKrémová kápiovo-orechová nátierka

Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba.

 

Avokádová salsaAvokádová salsa

Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií. 

 

Mrkvová nátierka bez masla a syruMrkvová nátierka bez masla a syru

Lahodná a zdravá nátierka, do ktorej nepotrebujete maslo a ani syr. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicovo-oriešková nátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.