Krémová kápiovo-orechová nátierka
Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba. Úžasná kombinácia, ktorá vás prekvapí svojou plnou chuťou a krémovou konzistenciou.
Recept na 4 porcie
Potrebujeme:
- 8 kapií
- 50 g čerstvých vlašských orechov (najlepšie zo záhradky alebo z bio obchodu)
- 1 menší strúčik cesnaku
- 1/2 PL citrónovej šťavy
- štipku mletej rasce
- štipku čili
- soľ, korenie
- olivový olej
Postup:
Kápie ošúpeme, odstránime jadierka a prerežeme na polovicu. Jednu vedľa druhej poukladáme na plech na papier na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 30 minút pri 200 stupňoch. Po 15 minútach, teda v strede pečenia, kápie opatrne otočíme, aby sa dôkladne opiekli z oboch strán.
Kápie necháme dobre vychladnúť. Potom pridáme ostatné ingrediencie a zmixujeme dohladka. Podľa chute môžeme pridať aj trošku olivového oleja.
K nátierke sa vynikajúco hodí opečený pita chlebík. Môžete ju použiť aj ako základ do vášho obľúbeného sendviča, wrapu či ako pesto na cestoviny.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Osviežujúca a chutná. Viac dodávať netreba.
Cviklová nátierka s píniovými orechmi
Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!