Mrkvová nátierka bez masla a syru
Lahodná a zdravá nátierka, do ktorej nepotrebujete maslo a ani syr.
Čas prípravy: 20 minút
Suroviny (2 porcie):
- 200 g karotky
- 10 g tahini sezamovej pasty
- 20 g šťavy z limetky
- 10 g jarnej cibuľky
- soľ, sezam, mleté čierne korenie, koriander
- čerstvé bylinky podľa chuti: pažítka, petržlenová vňať, bazalka a pod.
Postup:
Očistenú karotku nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode. Mrkvu uvaríme „al dente“ a necháme ju vychladiť. Vložíme ju do mixéra, pridáme korenie, mletý koriander, šťavu z limetky, tahini pastu a zmixujeme (nátierka nemusí byť celkom hladká). Na záver vmiešame nakrájanú jarnú cibuľku a sezam. Podávame so zdravým chlebíkom a čerstvými bylinkami. Skladujeme v chladničke.
Ďalšie recepty na chutné desiate nájdete v elektronickej kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Osviežujúca a chutná. Viac dodávať netreba.
Cviklová nátierka s píniovými orechmi
Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu.
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!