Zapekaná fazuľa s cuketou a paradajkami
Zdravé a chutné jedlo plné zeleniny a výdatných strukovín.
SUROVINY
Na prípravu 1 malého pekáča cca 15 x 15 cm potrebujeme
- 1 konzervu maslovej fazule
- 1/2 konzervy drvených paradajok
- asi 3 stredne veľké paradajky
- 1 cuketu
- 1 bielu smotanovú mozzarellu
- olivový olej na opečenie a vymastenie formy
- soľ, čierne korenie, štipka sušeného oregána
- 3 listy nasekanej čerstvej bazalky
- 1 ČL balzamikovej glazúry
- 1 ČL javorový sirup
POSTUP
Fazuľu vyberieme z plechovky a poriadne prepláchneme. Paradajky si nakrájame na kocky a dáme ich orestovať na troške olivového oleja, potom pridáme drvené paradajky, trošku javorového sirupu, oregáno, bazalku, balzamiko, soľ a korenie. Odstavíme. Na olivovom oleji opražíme cuketu jemne dohneda. Osolíme na konci. Vezmeme si vymastený pekáč a vrstvíme: cuketa, fazuľa, paradajky, cuketa, fazuľa, paradajky, cuketa a prikryjeme to mozzarellou nakrájanou na plátky. Pečieme na maxime asi 10 minút, alebo kým mozarella jemne nezhnedne.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Marocké kura plnené zeleninovým kuskusom
Plnené kura nie je až také jednoduché pripraviť. Ale s týmto receptom to hravo zvládnete.
Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou
Najlepšia na celom jedle je omáčka.
Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.