13. MAR 2016

Marocké kura plnené zeleninovým kuskusom

Plnené kura nie je až také jednoduché pripraviť. Ale s týmto receptom to hravo zvládnete.

SUROVINY

  • 1 celé kurča
  • 1 hrnček kuskusu celozrnného
  • 1 cuketa
  • 1 žltá paprika
  • zväzok novej jarnej cibuľky
  • 2 PL domáceho pesta
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, korenie, rasca, červená paprika, sušený cesnak
  • 3PL olivového oleja

POSTUP

Najprv si pripravíme kuskus. Dáme ho do horúcej osolenej vody v pomere 1 hrnček kuskusu a 2 hrnčeky vody, ale necháme ho napučať asi 3 minúty, pretože sa bude ešte piecť s kuraťom a potom sa príliš rozvarí. Nakrájame si cibuľku, papriku, cuketu a orestujeme ich jemne dohneda. Ochutíme soľou. Zmiešame s kuskusom, pridáme petržlenovú vňať a korenie. Primiešame aj trošku pesta kvôli chuti. Kurča umyjeme a osušíme, a začneme ho opatrne plniť zmesou kuskusu pod kožu. Plníme pri prsiach a stehnách. Naplnené kurča potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak a červenú papriku a potrieme pestom. Pečieme 1,5 hodiny pri 180 °C.

Po každej polhodine kurča poriadne podlievame buď výpekom, alebo marinádou (tou, ktorá zostala v miske, kde sme kurča ochucovali) zmiešanou s vodou. Ak uvidíte, že sa kura pripeká, zakryte ho alobalom a pečte tak. Podávame s čerstvým šalátom podľa ľubovôle. Ak sa vám stane to, čo mne, že kura príliš naplníte  a koža sa pretrhne, zdôrazňujem, že to vôbec nevadí, je to o to lepšie, že plnka bude viac chrumkavá. 

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bio kura na paprike so špaldovo - špenátovými haluškamiBio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami

Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.

 

 

Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkouThajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou

Najlepšia na celom jedle je omáčka.

 

Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a jarnou cibuľkouKuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou

Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marocké kura plnené zeleninovým kuskusom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.