12. MAR 2016

Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou

Broňa Horváthová

Najlepšia na celom jedle je omáčka. Je kombináciou kokosového mlieka, arašidového masla a medu, takže chutí sladko i slano, a vytvára pekný kontrast k ryži.

SUROVINY

  • 1 balenie tofu
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • asi 2 – 3 lyžice arašidového masla
  • 1 lyžica medu
  • olej
  • sójová omáčka

POSTUP

Na troške oleja opražíme na kocky nakrájané tofu. Vyberieme a do panvice vlejeme med a arašidové maslo. Miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku a asi 5 lyžíc vody. Pomiešame a pridáme kokosové mlieko. V druhom hrnci uvaríme s troškou soli červenú šošovicu, trvá to asi pätnásť minút – pozor, aby sa nerozvarila! Keď omáčka zhustne, odstavíme ju, primiešame do nej tofu. Podávame s basmati ryžou varenou s niekoľkými klinčekmi..

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/09/thajske-tofu-s-kokosovo-arasidovou.html

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a jarnou cibuľkouKuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou

Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.

 

 

Hubovo-tekvicové risottoHubovo-tekvicové rizoto

Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.

 

 

Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkamiZapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami

Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.