Krevety so zeleninou a omáčkou ponzu
Tento ľahký a chutný recept je stvorený na slnečné dni.
Počet porcií: 2 – 3
Čas na prípravu: 25 minút
Čas varenia: 15 minút
Suroviny
- 6 syrových tigrích kreviet, olúpaných a bez odkrojených chvostov
- 3 huby shitake nakrájané na polovice
- 6 plátkov baklažánu
- ½ červenej papriky (nakrájanej na prúžky na šírku prsta)
- kukuričná múka na obalenie
- rastlinný olej na smaženie
Trecie cesto
- 1 veľké vajce
- 75 ml chladenej vody
- 50 g kukuričnej múky
Omáčka ponzu
- 1 polievková lyžica mirinu (ryžové víno )
- 2 polievkové lyžice ryžového octu
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička cukru
Postup
Zohrejte všetky suroviny na omáčku ponzu v malom hrnci, uveďte do varu, potom odstavte z plameňa a nechajte vychladnúť. Obsah hrnca prelejte do misy. K výrobe trecieho cesta ručne vyšľahajte vajce s vodou, pridajte naraz všetku kukuričnú múku a len ľahko premiešajte, aby zmes zostala hrudkovitá. Naplňte do polovice panvicu wok (alebo väčší hrniec) rastlinným olejom a zohrejte na teplotu 180 °C. Správnu teplotu spoznáte podľa toho, že kôrka chleba sa na panvici usmaží dozlatista behom 50 až 60 sekúnd. Dajte na tanier kopcovitú lyžicu kukuričnej múky, obaľte v nej krevety a zeleninu, a potom ich namočte v cestíčku. Krevety so zeleninou smažte v dávkach, teda vždy 4 až 5 kusov naraz. Po usmažení vyberte z oleja pomocou lopatky s otvormi a nechajte odkvapkať prebytočný tuk na kuchynskom papieri. Tempuru podávajte s omáčkou ponzu na namáčanie. Môžete použiť aj ďalšie druhy zeleniny, ako napr. brokolicu alebo cuketu.
Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné.
Sépiové špagety sú ľahké, plody mora sú bohatým zdrojom proteínov a obsahujú minimum tuku.
Thajská kokosová zeleninová polievka
Ak neviete, ako využiť niektoré ingrediencie, vyskúšajte túto thajskú kokosovú zeleninovú polievku.