Zapekané plnené papriky
Tento recept sa skladá zo samých zdravých a chutných ingrediencií.
Na prípravu 2 paprík potrebujeme
2 biele papriky, 1/2 červenej papriky, 1/2 baklažánu, 1/3 hrnčeka pšena, 1 hrnček kozieho syra nakrájaného na kocky, hrsť petržlenovej vňate, 1 PL parmezánu, soľ, čierne korenie, 3 PL olivovového oleja
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Papriku očistíme tak, že vyberieme stred a jadierka, natrieme ju olivovým olejom a dáme piecť asi na 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú červenú papriku, a tak isto nakrájaný baklažán. Posolíme, okoreníme, po dopečení primiešame petržlenovú vňať, uvarené pšeno podľa návodu a na kocky nakrájaný kozí syr. Po vybratí paprík ich necháme trošku postáť, naplníme ich zmesou. Orestujeme si 2 kolieska baklažánu, položíme na každú papriku 1 koliesko a posypeme parmezánom. Dáme do rúry ešte asi na 5 minút zapiecť a podávame.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Baklažánový baba ganoush alebo multinátierka
Táto nátierka sa dá použiť ako príloha k zeleninovým plackám.
Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept na domáci chlieb.
Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb.