15. FEB 2016

Špaldový chlebík

Broňa Horváthová

Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept na domáci chlieb. 

Suroviny:

  • 500 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1/2 kocky droždia
  • 380 ml vlažnej vody
  • 2 PL olivového oleja
  • trošku trstinového cukru, štipku soli
  • 2 PL tekvicových semiačok
  • 1 PL slnečnicových semiačok
  • 2 PL chia semiačok
  • 100 g mletých orechov


Postup:

Múku zmiešame s orechmi a semiačkami, pridáme štipku soli. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme štipku cukru a olivový olej. Keď sa droždie rozpustí, zmiešame to s múkou. Miesime, miesime, miesime, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Zakryjeme, necháme 50 minút vykysnúť. Vytvarujeme bochník, nožom spravíme krížik, poďakujeme sa a potom na zľahka pomúčenom plechu pečieme pri 180 °C hodinu.

Zdroj receptu: delissima.com

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravý kváskový chliebZdravý kváskový chlieb

Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb. 

 

Bezlepkové ciabatky s prekvapenímBezlepkové ciabatky s prekvapením

Ponúkam vám overený recept na bezlepkové „ciabatky“, špeciálne doplnené o syrovo-špenátovú plnku.

 

Fantastická žltá nátierka z cuketyFantastická žltá nátierka z cukety

Neviete, čo s cuketou? Pripravte si lahodnú nátierku. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldový chlebík

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.