Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou
Najlepšia na celom jedle je omáčka. Je kombináciou kokosového mlieka, arašidového masla a medu, takže chutí sladko i slano, a vytvára pekný kontrast k ryži.
SUROVINY
- 1 balenie tofu
- 1 šálka červenej šošovice
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- asi 2 – 3 lyžice arašidového masla
- 1 lyžica medu
- olej
- sójová omáčka
POSTUP
Na troške oleja opražíme na kocky nakrájané tofu. Vyberieme a do panvice vlejeme med a arašidové maslo. Miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku a asi 5 lyžíc vody. Pomiešame a pridáme kokosové mlieko. V druhom hrnci uvaríme s troškou soli červenú šošovicu, trvá to asi pätnásť minút – pozor, aby sa nerozvarila! Keď omáčka zhustne, odstavíme ju, primiešame do nej tofu. Podávame s basmati ryžou varenou s niekoľkými klinčekmi..
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/09/thajske-tofu-s-kokosovo-arasidovou.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou
Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.
Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.
Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami
Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť.