4. MAR 2016

Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou

Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.

SUROVINY

(pre 2 osoby):

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 3 veľké hrste špenátu
  • 100 g shitake húb
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 4 plátky mozzarelly
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • biele mleté korenie

POSTUP

Kuracie prsia narežeme v strede, aby nám vznikol plát na roládu. Vyklepeme ich cez potravinársku fóliu, osolíme, okoreníme a natrieme olivovým olejom. Necháme marinovať v chladničke. Shitake hríby zalejeme teplou vodou a necháme odstáť cca 30 minút, kým nezmäknú. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridíme shitake, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a necháme dusiť domäkka. Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme nakrájaný špenát, osolíme a necháme cca 3 minúty dusiť (mal by byť al dente, nie rozvarený).

Na kurací plát pozdĺžne uložíme špenát, mozzarellu, shitake a jarnú cibuľku, zvinieme do rolády a obviažeme bielou niťou alebo prepichneme kraje špáradlom, aby nám plnka nevytiekla. Naprudko ich orestujeme na panvici, aby sa mäso zatiahlo (cca 2 minútky z každej strany), potom ich zabalíme do alobalu a necháme piecť v predohriatej rúre na 160 stupňov Celzia cca 20 až 25 minút. (závisí od hrúbky mäsa). Podávame s poduseným špenátom a shitake hubami, prípadne s novými zemiakmi s maslom a petržlen. vňaťou.

Zdroj receptu: Tatiana Leová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hubovo-tekvicové risottoHubovo-tekvicové rizoto

Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.

 

 

Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkamiZapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami

Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť. 

 

 

Vegetariánske koftyVegetariánske fašírky

Máte radi fašírky?  A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu? 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.