Pečená zelenina s fetou a šošovicovým pyré
Kuchynské pokusy a omyly mám najradšej!
Pre 2 hladné osoby potrebujete
Na pyré
- 1 hrnček (klasický čajový) červenej šošovice
- kúsok masla
- olivový olej
- šťava z polovice citróna
- soľ + čerstvo nadrvené čierne korenie
Na pečenú zeleninu
- 1 menšiu cuketu
- 6 – 8 šampiňónov
- 4 – 6 cherry rajčín
- 1/2 žltej papriky
- 1/2 červenej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- fetu
- olivový olej
- soľ + čerstvo nadrvené čierne korenie
- oregano
Postup
Šošovicu opláchnite pod tečúcou vodou, vsypte do hrnca a zalejte vodou. Nechajte variť asi 15 minút, kým nie je mäkká. K šošovici pridajte kúsok masla, trochu olivového oleja, citrónovú šťavu. Osoľte a okoreňte. Rozmixujte tyčovým mixérom na pyré.
Medzitým očistite a pokrájajte zeleninu. Rozložte ju na plech. Z olivového oleja, pretlačeného cesnaku, korenia, soli a oregana vymiešajte zálievku. Zeleninu polejte olejovou zmesou a pečte cca 30 minút pri 180 °C. Päť minút pred dopečením posypte rozdrvenou fetou.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/11/pecena-zelenina-s-fetou-sosovicovym-pyre.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Krevety so zeleninou a omáčkou ponzu
Tento ľahký a chutný recept je stvorený na slnečné dni.
Tento recept sa skladá zo samých zdravých a chutných ingrediencií.
Ryby sú ideálnym jedlom na ľahkú večeru.