4. APR 2016

Krevety so zeleninou a omáčkou ponzu

redakcia

Tento ľahký a chutný recept je stvorený na slnečné dni. 

Počet porcií: 2 – 3
Čas na prípravu: 25 minút
Čas varenia: 15 minút

Suroviny

  • 6 syrových tigrích kreviet, olúpaných a bez odkrojených chvostov
  • 3 huby shitake nakrájané na polovice
  • 6 plátkov baklažánu
  • ½ červenej papriky (nakrájanej na prúžky na šírku prsta)
  • kukuričná múka na obalenie
  • rastlinný olej na smaženie


Trecie cesto

  • 1 veľké vajce
  • 75 ml chladenej vody
  • 50 g kukuričnej múky

Omáčka ponzu

  • 1 polievková lyžica mirinu (ryžové víno )
  • 2 polievkové lyžice ryžového octu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička cukru

Postup

Zohrejte všetky suroviny na omáčku ponzu v malom hrnci, uveďte do varu, potom odstavte z plameňa a nechajte vychladnúť. Obsah hrnca prelejte do misy. K výrobe trecieho cesta ručne vyšľahajte vajce s vodou, pridajte naraz všetku kukuričnú múku a len ľahko premiešajte, aby zmes zostala hrudkovitá. Naplňte do polovice panvicu wok (alebo väčší hrniec) rastlinným olejom a zohrejte na teplotu 180 °C. Správnu teplotu spoznáte podľa toho, že kôrka chleba sa na panvici usmaží dozlatista behom 50 až 60 sekúnd. Dajte na tanier kopcovitú lyžicu kukuričnej múky, obaľte v nej krevety a zeleninu, a potom ich namočte v cestíčku. Krevety so zeleninou smažte v dávkach, teda vždy 4 až 5 kusov naraz. Po usmažení vyberte z oleja pomocou lopatky s otvormi a nechajte odkvapkať prebytočný tuk na kuchynskom papieri. Tempuru podávajte s omáčkou ponzu na namáčanie. Môžete použiť aj ďalšie druhy zeleniny, ako napr. brokolicu alebo cuketu.

Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ázijský šalát s krevetamiÁzijský šalát s krevetami

Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné.

 

Sépiové špagety s plodmi moraSépiové špagety s plodmi mora

Sépiové špagety sú ľahké, plody mora sú bohatým zdrojom proteínov a obsahujú minimum tuku.

 

 

Thajská kokosová zeleninová polievkaThajská kokosová zeleninová polievka

Ak neviete, ako využiť niektoré ingrediencie, vyskúšajte túto thajskú kokosovú zeleninovú polievku.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krevety so zeleninou a omáčkou ponzu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.