30. MAR 2016

Krehký losos na bielom víne

Ryby sú ideálnym jedlom na ľahkú večeru.

Ingrediencie

  • aliašský losos – 2 ks (čítajte etiketu, neuveríte, koľko rýb pochádza z Číny)
  • asi 2 až 3 PL masla
  • olivový olej
  • korenie na ryby (ak nemáte, úplne stačí aj čierne korenie a soľ)
  • kôpor (ak máte radi)
  • biele víno

Postup

Lososa necháme rozmraziť. Po rozmrazení okoreníme a osolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a pridáme maslo. Kúsky lososa položíme na panvicu, vedľa položíme pár vetvičiek kôpru, podlejeme bielym vínom. Podávame s anglickou zeleninou a zemiakovou kašou.

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Losos s quinoouLosos s quinoou

Výborná kombinácia na zdravý nedeľný obed, nemysíte? 

 

Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmiPstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi

Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososoch, tuniakoch, makrelách.

 

 

Špenátové rezy s lososomŠpenátové rezy s lososom

Aj zo špenátu a lososa si môžete urobiť rezy, ktoré úžasne chutia.

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krehký losos na bielom víne

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.