Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami
Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť.
Suroviny:
(pre 2 osoby):
- 2 červené papriky (kápie)
- 1 cuketa
- 80 g bryndze
- cca 100g kuskusu
- zelenina podľa chuti (ja som použila vydlabané vnútro cukety, rajčiny, červenú papriku a čierne olivy)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- petržlenová vňať
- slnečnicové semienka
- soľ, čierne korenie, kari korenie,citrónová šťava
POSTUP
Červenú papriku prekrojíme napoly, vyberieme jaderníky. Cuketu nakrájame na cca 5 cm dlhé kolieska a vydlabeme vnútro tak, aby nám zostal naspodu aspoň 1 cm, aby nevytiekla plnka. Kuskus sparíme vriacou vodou alebo zeleninovým vývarom a necháme nabobtnať. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a orestujeme al dente. Kuskus, syr, zeleninu a slnečnicové semienka premiešame spolu s citrónovou šťavou a dochutíme soľou, kari a čiernym korením.
Zdroj receptu: Tatiana Leová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bulgur s baklažánom a paradajkami
Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén.
Dá sa pripraviť na sladko i na slano.
Kuskus koláč s jablkami a tvarohom
Koláč, ktorý je stvorený na nedeľný obed.