Slaný koláč s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom
Tento narýchlo vymyslený, bezlepkový koláč je v konečnom dôsledku veľmi užitočný.
28. MAR 2016
Potrebujeme
- 300 g ricotty alebo kvalitného tvarohu
- 150 g kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského
- 3 veľké lyžice pohánkovej krupice
- 3 veľké lyžice cícerovej múky
- 2 vajíčka
- 1 lyžička medvedieho cesnaku pesta v oleji – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
- 15 hlavičiek ružičkového kelu (povareného vo vode cca 10 minút)
- pol lyžičky kurkumy
- pol lyžičky morskej soli
- mleté korenie z mlynčeka
- maslo alebo ghí /prepustené maslo/ na vymazanie keramickej formy
- sezamové semienka na posypanie
Príprava
Všetky ingrediencie zľahka vymiešame v miske a na záver vmiešame ružičkový kel vcelku. Zmes nalejeme do vymastenej keramickej formy, ja som použila 20 cm x 28 cm, do výšky asi 3 cm. Posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 40 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Najlepší je teplý.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Grécka musaka na vegetariánsky spôsob
Chutné jedlo bez mäsa poteší nielen vegetariánov.
V poslednej dobe veľa experimentujem s cviklou.
Nepoznám nikoho, kto by nemal rád cícer.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)