Zmrzliny sú na leto ako stvorené. Inšpirujte sa!
Máte chuť si zachrumkať? Tieto zeleninové závitky sú na to ako stvorené a navyše výborne chutia.
Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.
V tomto recepte tvorí základ špaldová múka, ktorá je veľmi zdravá. Čerešničkou na torte je plnka.
Na týchto koláčikoch si naozaj pochutíte a navyše skvelo vyzerajú. Napokon, vyskúšajte si ich pripraviť sami doma.
Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. Večer si robievam mixované šaláty zo zeleniny a bez neho si šalát teraz takmer neviem predstaviť…
Rada sa stretávam s priateľmi a milujem, keď ich môžem pohostiť a ukázať im niečo z mojej kuchyne. Minulý týždeň sme mali babinec, bolo nás 8 a nevideli sme sa snáď niekoľko mesiacov! Preto som sa tešila, keď som baby pozvala ku mne na „vínko a koláčik".
Však to poznáte. Upršaná sobota, keď sa vám nechce nič, len sa zababušiť do mäkkej deky s knižkou a šálkou silného earl grey čaju. A ešte s niečím sladučkým a šťavnatučkým, po čom nebudete mať chuť vyliezť zo svojho peliešku. Po preskúmaní kuchyne som dospela k názoru, že na lenivú sobotu sa hodí lenivý dezert, lebo aj tak som nič iné vhodné nenašla.
Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?
Baklažán patrí k mojej obľúbenej zelenine pre jeho všestranné využitie v kuchyni, nutričnú hodnotu a zdraviu prospešné látky a navyše, že úžasne chutí… aj v takejto úprave. Tento recept pochádza od mojej známej z Talianska, kde som sa ho aj naučila pripravovať s malými obmenami.
Máte chuť na zdravú maškrtu? Tu ju máte!
Tento koláč robievam večer, pretože je rýchly, ľahký, chutný a ráno su z neho skvelé výživné raňajky!
Melónová sezóna sa síce ešte naplno nespustila, ale treba byť na ňu pripravený! Minulé leto sa mi podarilo pripraviť osviežujúci melónový sorbet, ktorý vás krásne schladí a na párty sa ho nebudú vedieť dojesť! A je určite zdravšou a diétnejšou alternatívou k syntetickým zmrzlinám z obchodov.
Naša kamarátka Karla je veľmi šikovný, milý a obetavý človiečik, ktorý okrem svojej firmy po víkendoch pracuje v rodinnom obchodíku so zdravými potravinami.
Opäť tu máme ďalší recept na smoothie. Inšpirujte sa!
Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!
Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.
Pri tomto recepte som sa trocha potrápila, pretože som vyskúšala asi 6 variácií, kým som prišla na vhodný pomer kombinácie bezlepkových surovín a ,,vychytala” optimálny proces kysnutia cesta. Veľmi sa mi osvedčila manioková múka, ktorá robí cesto kompaktnejším a menej drobivým. Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza, ktorá je používaná po celom svete ako obľúbená surovina v pekárenskom a potravinárskom odvetví.
Chia semienka sú schopné absorbovať viac ako deväťnásobok svojho objemu vo vode (vytvoria gél). Tento gél spôsobuje pomalý prestup sacharidov do tela. Ďalšou vlastnosťou semienok je ich vysoká antioxidačná aktivita. Chia semienka sú výborným zdrojom vitamínov B, medzi nimi aj vitamínu B-17 (amygdalín). Amygdalín má protirakovinové vlastnosti. Ľudia s rakovinovým ochorením ho môžu užívať ako doplnok v menšom množstve.