Pomarančovo-sezamove pralinky (s tahini pastou)
Máte chuť na zdravú maškrtu? Tu ju máte!
Suroviny:
- 125 g čokolády so 70% obsahom kakaa
- 1 PL tahini sezamovej pasty
- 1 pomaranč
- 1 PL med/agáve sirup
- štipka soli
- sezamové semiačka na obalenie
Postup:
Do misky si nalámeme čokoládu. V hrnci dáme variť šťavu a kôru z polovice pomaranča spolu s medom, alebo agáve sirupom. Keď to vrie, pridáme lyžicu tahini sezamovej pasty. Zmes bude vyzerať zrazene, ale nemusíte sa ľakať, lebo sa pridaním do čokolády vyhladí.
Túto horúcu tahini zmes vylejeme na čokoládu a misku prikryjeme tanierom na cca 5 minút. Potom zmes premiešavame metličkou, až kým sa čokoláda nerozpustí. Pralinkovú zmes dáme vychladiť do chladničky na cca 1 hodinu, ak je stále málo stuhnutá, treba aj dlhšie. Po stuhnutí lyžičkou naberáme čokoládu a tvarujeme v dlaniach guľôčky, alebo môžeme použiť dve lyžice a vytvarovať valčeky. Tie obalíme v sezamových semiačkach, ktoré sme si nasypali do hlbšej misky.