Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne

Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?

Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
2. JUL 2014

Na prípravu približne 8 stredne veľkých pohárov potrebujeme:

  • 4 kg sliviek
  • 1 kg cukru
  • 4 polievkové lyžice jablčného octu

Postup:

Slivky najskôr umyjeme, odstránime z nich kôstky a potom slivky v mixéri alebo mlynčekom zomelieme. Následne pridáme cukor a ocot. Túto slivkovú zmes potom umiestnime do vyššieho plechu (alebo dvoch nižších plechov) a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Keď slivky začnú vrieť, znížime teplotu na 140 stupňov a pečieme ďalej 3,5 až 4 hodiny. Slivky počas pečenia občas (1-2 krát za hodinu) opatrne premiešame. Ešte horúci lekvár naplníme do pohárov, dobre uzatvoríme a môžeme sa začať tešiť na jeho zjedenie.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.