Bulgur so zeleninou a tofu
Petra Paulinyová
Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.
23. JUN 2014
Suroviny:
- 250 g bulguru
- kokosový olej
- 3 PL olivovového oleja
- 1 PL sójovej omáčky low sodium
- soľ, korenie, oregáno
- 1 ks tofu
- cibuľa
- cesnak
- cukina
- kápia
- sušené paradajky
- sterilizovaná kukurica
- parmezán
Postup:
Pripravíme si marinádu z olivového oleja, korenín, soli, sójovej omáčky, do ktorej namarínujeme na kocky nakrájane tofu, necháme odstáť v chladničke cca polhodinu. Bulgur zalejeme vriacou vodou a osolíme, varíme cca 5 až 10 minút (závisí od druhu a veľkosti). Vyskúšame ho už po 5 minútách, zvyčajne je už hotový, ak je tvrdý, povaríme dlhšie. Zatiaľ si na panvici rozpálime kokosový olej, orestujeme na ňom cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme zvyšnú zeleninu a prudko orestujeme, aby ostala chrumkavá a nie rozvarená. Na záver pridáme sušené paradajky a premiešame. Na tanieri zasypeme parmezánom.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)