Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Mrkvová slávnostná torta ala Zuzka

Rada sa stretávam s priateľmi a milujem, keď ich môžem pohostiť a ukázať im niečo z mojej kuchyne. Minulý týždeň sme mali babinec, bolo nás 8 a nevideli sme sa snáď niekoľko mesiacov! Preto som sa tešila, keď som baby pozvala ku mne na „vínko a koláčik".

 

Mrkvová slávnostná torta ala Zuzka
4. JUL 2014

INGREDIENCIE:

  • 4 vajíčka
  • 70 g hnedého cukru RAPADURA
  • 50 g masla (alebo 5 lyžíc olivového oleja)
  • 300 g mrkvy
  • 130 g mletých orechov
  • 80 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 PL škorice
  • ½ balíka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balík hrozienok
  • 1 balík sušených sliviek
  • marhuľový džem
  • mandľové lupienky

POSTUP:

Žĺtky vymiešame s cukrom Rapadura, a postupne pridáme roztopené maslo. Následne pomaly zamiešame mleté oriešky spolu s mrkvou a celozrnnú múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva a so škoricou, a sneh z bielkov. Nakoniec zľahka primiešame do cesta hrozienka a slivky, ktoré sme predtým pokrájali. Nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry (170 stupňov Celzia) asi na 35-40 minút. Takto vyzerá upečená torta. Nakoniec potrieme ešte teplý vrch koláča marhuľovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvová slávnostná torta ala Zuzka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.