Suroviny:
- 150 g masla
- 250 g vločiek (dávam pol na pol vločky a otruby)
- 80 g cukru z kokosových kvetov (môže byť aj trstinový, alebo med)
- 60 až 80 g podrvených orechov (používam vlašské)
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 vajce
Plnka:
- 1 nízkotučný tvaroh
- 2 KL škorice
- 3 KL cukru z kokosových kvetov, alebo medu
- 1 vajce
- mrazené, alebo čerstvé maliny
Postup:
Maslo, cukor a žĺtok vyšľaháme na penu, potom pridáme vločky, posekané orechy, prášok do pečiva, zamiešame a na záver zľahka primiešame tuhý sneh z bielka. Vznikne lepivejšie cesto, ktoré povtlčáme do vopred vymastenej tortovej formy. Zmiešame tvaroh s cukrom, škoricou a vajíčkom a navrstvíme na cesto. Na vrch poukladáme maliny a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, pečieme 20 minút. Keď koláčik vychladne, môžme ho zaliať klasickou želatínou a necháme stuhnúť v chladničke.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)