Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Chrumkavé domáce müsli "Karlita"

Naša kamarátka Karla je veľmi šikovný, milý a obetavý človiečik, ktorý okrem svojej firmy po víkendoch pracuje v rodinnom obchodíku so zdravými potravinami.

Chrumkavé domáce müsli
26. JUN 2014

Potrebujeme:

  • vločky podľa vášho výberu. My sme použili: jačmenné vločky, žitné, špaldové a jemné ovsené vločky s klíčkami
  • sušené ovocie: slivky, brusnice, hrozienka
  • mleté orechy
  • mandľové lupienky
  • sezam
  • med
  • škoricu
  • plech
  • panvicu

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia, teplovzdušnú na 150 stupňov Celzia. Na plech vysypeme vločky. My sme použili z každého sáčku asi polovicu. Postupne pridávame ďalšie ingrediencie, ako sušené ovocie, orechy a škoricu. (Väčšie sušené plody, ako napríklad slivky si nakrájajme na menšie kúsky). Nakoniec pridáme med, ktorý opatrne lejeme na zmes. My sme použili cca 6 polievkových lyžíc, ale kto má rád sladké, môže si pokojne pridať.

Zmes dôkladne premiešame lyžičkou a dáme piecť. Zmes priebežne premiešavame, aby sa nám nespálila. Keď müsli začne rozvoniavať až na dvor, alebo k susedom a naberie zlatistú farbu, znamená, že je to hotové. Naše sa pieklo asi 20 minút, ale v teplovzdušnej rúre pečenie trvá kratšie. Do upečeného müsli pridáme mandľové lupienky a sezam, ktoré sme  si predtým opiekli na suchej panvici, kým nepustili arómu.

Vaše müsli môžete, samozrejme, obohatiť čímkoľvek. Rôzne semiačka, ovocie, miesto medu môžete použiť aj javorový alebo agávový sirup. Fantázii sa tu medze nekladú. Pozor, predtým ako müsli umiestnite do nádoby, nechajte ho vychladnúť, aby nezvlhlo!


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavé domáce müsli "Karlita"

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.