Datle, mandle, avokádo, banán, javorový sirup, kokosový tuk. To sú hlavné zložky dezertu. K tomu trochu času na vychladnutie a potom si už môžete užívať výnimočnú chuť tohto dezertu.
Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. Takto vám bude naozaj chutiť!
Tieto sušienky môžete pripraviť napríklad deťom do školy namiesto rozličných keksíkov. Vydržia dlho uložené v plechovej krabici. Budete presne vedieť, čo obsahujú a deti vám ich určite neofrflú, alebo ak príde nečakaná návšteva, máte pohostenie k čaju pripravené.
V lete, keď je čerstvé ovocie, k nim pripravujem sladkú ovocnú omáčku, napríklad jahodovú, alebo ríbezľovú!
Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!
Baklažán je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny. V poslednej dobe ma prekvapilo, vyplývajúc z rozhovorov, že ľudia ju nevedia pripravovať, a tak uvádzam jednoduchý recept s použitím klasických surovín, ktoré sú u nás dostupné.
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
Výborný a zdravý koláčik so slivkami poteší vaše chuťové poháriky.
Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne.
Sú ľahké, nadýchané a s malým množstvom cukru. To preto, aby ste ho potom mohli nahradiť napríklad javorovým sirupom.
Tento recept je jednoduchý, a predsa má sviatočný nádych. Môžete ho využiť pri oslavách i pre návštevy, kde ich prekvapíte osviežujúcou chuťou pesta, alebo si urobte jednoducho hody ako ja dnes.
Minulý víkend som piekla „kolaudačný“ zeleninový koláč v novej rúre z toho, čo som našla na záhrade (teda okrem špargle) a do polhodiny sa zjedol.
Ak chcete trošku experimentovať, pridajte do polievky roztlačený cesnak, vznikne krásna krémová cesnačka! Podávajte s parmezánovými alebo cesnakovými krutónmi a s lístkami šalvie, je to zážitok pre oči aj chuťové poháriky.
Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.
Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?
Tiež milujete zmrzlinu? My veľmi a máme v zásuvke super recept od našej kamarátky Marušky, ktorý je vhodný pre vegánov, ale aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať kravské mlieko.
Ďalšia z marhuľových pochúťok na spríjemnenie letných dní. Čerstvý zázvor pôsobí osviežujúco a ako dekoráciu som použila červené ríbezle, ktoré pocit osvieženia zvýraznia.
Pozývam vás na koláč s kopou ovocia a tenučkým chrumkavým cestom.
Zmes som pripravila na priamu konzumáciu, v chladničke vydrží pár dní (ak vydrží a nezjete ju oveľa skôr), ale môžete si urobiť viac a zavariť do pohárikov.