Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Údené guličky na zeleninovej podstielke

Ľahké a výživné guličky z údeného tofu, ktoré odporúčame aj k špagetám s paradajkovou omáčkou. 

Údené guličky na zeleninovej podstielke
27. AUG 2014

Potrebujeme:

  • údené tofu (250g)
  • stredne veľkú cukinu
  • 3 mrkvy
  • 2 polievkové lyžice tahini
  • vajíčko
  • červenú cibuľu
  • parmezán
  • bazalku ( najlepšie čerstvú)
  • celozrnnú strúhanku
  • slnečnicové semiačka

Postup: 

Najprv si pripravíme zeleninovú podstielku. Umyjeme si cukinu, očistíme mrkvy a nakrájame na tenšie plátky.
Tie naukladáme do keramického pekáča, alebo pokojne aj na menší plech a dobre posolíme, aby sa cukina trošku vypotila a stratila prípadnú horkastú chuť.

Ako druhý krok nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme na panvici na troche kokosového tuku, alebo oleja. Pridáme veľkú hrsť slnečnicových semiačok, ktoré spolu s cibuľou dosmažíme dozlatista, aby uvolnili vôňu. Rúru si dáme predhriať na 220 stupňov Celzia.

Údené tofu rozdrobíme do misky, kam pridáme aj ostatné ingrediencie: tahini, vajíčko, cca polku šálky nastrúhaného parmezánu, cca 2-3 polievkové lyžice celozrnnej strúhanky, opraženú cibuľku so slnečnicovými semiačkami a natrhané bazalkové lískty. Ochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky v priemere cca 3-4 cm. Guličky poukladáme na zeleninovú podstielku a dáme piecť na cca 30 minút, kým povrch guličiek nezíska zlatú farbu. Potom môžeme servírovať. Prajeme vám dobrú chuť!

Odporúčame prečítať: 

Malé tekvičky hokkaido. Sú chutné a hlavne zdravé!

Katka Štumpfová vám poradí, ako sa dostať do formy

 

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/udene-gulicky-na-zeleninovej-podstielke/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Údené guličky na zeleninovej podstielke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.