Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Ďatlové sušienky zo špaldovej múky s jačmenným sladom

Silvia Horecká

Tieto sušienky môžete pripraviť napríklad deťom do školy namiesto rozličných keksíkov. Vydržia dlho uložené v plechovej krabici.  Budete presne vedieť, čo obsahujú a deti vám ich určite neofrflú, alebo ak príde nečakaná návšteva, máte pohostenie k čaju pripravené. 

Ďatlové sušienky zo špaldovej múky s jačmenným sladom
23. AUG 2014

Potrebujeme:

  • 180 g špaldovej hladkej  múky
  • 100 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 160 g masla min. 82% živočíšneho tuku, alebo prepusteného masla ghí
  • 2 veľké lyžice jačmenného sladu, alebo 100 g trstinového cukru (cukru z kokosovej palmy)
  • 160 g ďatlí sušených nesírených (nakrájať na malé kúsky)
  • 1 vajíčko
  • na špičku noža kurkumy
  • štvrť malej lyžičky škorice mletej
  • soľ
  • štipka sódy bikarbony
  • sezamové semienka na dekoráciu

Postup:

V miske vymiešajte najprv vareškou zmäknuté maslo so sladom (alebo cukrom), vajíčkom, kurkumou, škoricou, pridajte nakrájané ďatle .Do tejto zmesi vsypte múku, sódu bikarbonu, štipku soli a vypracujte rukou cesto… Ak budete pracovať so sladom, pôjde to ťažšie (ruku treba mať pomúčenú, pripravte si preto kôpku s múkou), bude treba pridať aj na dosku viac múky na spracovanie. Vypracované cesto zabaľte do fólie a odložte na hodinu a pol do chladničky, aby stuhlo. Cesto rozváľajte na doske na plát, približne 0,5 cm vysoký a vykrajujte pomúčeným pohárom s priemerom 5-6 cm okrúhle sušienky. Okraje sušienok ,,namočte“ do sezamových semienok, ktoré sa na cesto zboku nalepia a položte na plech, vystlaný papierom na pečenie. Sušienky pečieme 15 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia. Vychladnuté sušienky uschováme do krabice, vyloženej jemným papierom alebo pevnejšou servítkou.

Odporúčame prečítať: 

Osem korení života

Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/06/05/datlove-susienky/

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ďatlové sušienky zo špaldovej múky s jačmenným sladom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.