Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pochúťky z pohánkovej múky

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.

Pochúťky z pohánkovej múky
29. AUG 2014

Potrebujeme:

  • 1 červenú cibuľu
  • pol lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltá paprika
  • 15 ks ružičkového kelu (prerezať na polovicu)
  • cuketa 1 ks (nastrúhať nahrubo)
  • 120 g mandlí bielych olúpaných (2/3 nasekať a ostatné nechať celé na posypanie)
  • medvedí cesnak 1 lyžica pesta alebo 4-5 lístkov čerstvého nasekať nadrobno (medvedí cesnak môžete nahradiť  3-4 strúčikmi cesnaku)
  • pohánková krupica  250 g, alebo hrubá múka podľa výrobcu
  • vajíčka 3ks
  • mlieko 3dcl
  • jogurt 1ks (ja som dala kozí)
  • parmezán (nastrúhaný nahrubo 2 lyžice)
  • biele korenie mleté
  • soľ

Postup

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko orestujeme, pridáme ružičkový kel a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko, pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča, alebo do kameninového (vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou). Povrch posypeme  celými  mandľami. Pečieme v rúre na 190 stupňoch Celzia asi 40 minút.

Odporúčame prečítať: 

Naša krv prezrádza, ako sa stravovať

Znovuobjavená pohánka

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/pochutky-z-pohankovej-muky/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pochúťky z pohánkovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.