Kávou si dobíjam baterky každý deň. Viem si pochutiť na dobrej káve, aj keď nie som „coffee“ špecialista, ktorý vie rozpoznať višňovú príchuť alebo stupeň praženia.
Cícer sa čoraz častejšie objavuje v našom jedálničku. Je chutný, zdravý a možno z neho pripraviť množstvo jedál.
Ovsené koláčiky si môžete dať na raňajky alebo nimi ponúknuť hostí.
Skvelá pochúťka na raňajky, ktorá určite zlepší náladu.
V tomto nápoji nájdete kel, špenátové listy, avokádo, banán a ďalšie chutné ingrediencie.
Tvaroh, vanilka, mak a višne sľubujú jedinečnú chuť.
Priznáme sa bez mučenia, že pri pohľade na oku lahodiaci burger sa nám niekedy aj zbehnú slinky. Táto skutočnosť nás inšpirovala k trošku zdravšej a najmä vegetariánskej alternatíve “fast foodovania”.
Jednoduchá, rýchla a chutná jablková torta je skvelá pre zdravie či štíhlu líniu.
Na jeseň či v zime nás príjemne zahreje, na jar a v lete zas príjemne osvieži. Čarovná to polievočka. Tajuplná a u nás už legendárna.
Táto čokoláda z nepražených kakaových bôbov (okrem iných dôležitých vitamínov a minerálov) obsahuje látky, ktoré podporujú pozitívnu myseľ a hrajú dôležitú úlohu v prevencii depresie.
Špenátová polievka sa hodí aj na jesenné dni. Pripravte si ju i vy.
Tradičný recept pre všetkých, ktorí majú radi lístkové koláče a domáce výrobky z neho.
Nájdete v nich pestrú škálu orechov, semienok, melasu a ďalšie pochúťky.
Tekvicová sezóna je v plnom prúde. Pečieme, varíme rôzne tvary a druhy tekvíc a hlavne degustujeme.
Najlepšia detská výživa je taká, ktorú pripravíme sami a pokiaľ je to možné z domácich čerstvých surovín.
Chutney sa používa ako príloha k hlavnému jedlu, čiže k mäsu, zelenine, plackám, ryži, bulguru, ale aj k rybám a morským plodom.
Tekvicové maslo je sladké, aromatické po korení a môže sa použiť aj ako nátierka na domáce keksy či piškóty či ku grilovanej zelenine.
Kefírové zrná sú vlastné baktérie a kvasnice, ktoré si spolu nažívajú. Volajú sa “zrná” iba kvôli vzhľadu.
Batáty nám vraj ohrievajú žalúdok, posilňujú vnútorné orgány a vďaka vysokému zastúpeniu vitamínov a minerálov sa batát nazýva aj „štartér“ imunity.