Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Kávová torta s vlašskými orieškami a karamelizovanými figami

Kávou si dobíjam baterky každý deň. Viem si pochutiť na dobrej káve, aj keď nie som „coffee“ špecialista, ktorý vie rozpoznať višňovú príchuť alebo stupeň praženia. 

Kávová torta s vlašskými orieškami a karamelizovanými figami
12. NOV 2014

Odporúčame prečítať: Magnéziové guličky

Ingrediencie na cesto:

  • 175 g masla
  • 75 g vlašských orieškov
  • 175 g hnedého trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 g špaldovej múky (polku hladkej, polku polohrubej, lepšie sa potom s cestom pracuje)
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 ml guatemalskej kávy 

Ingrediencie na plnku:

  • 65 g masla
  • 125 g hnedého trstinového cukru
  • 40 ml silného pressa 

Ingrediencie na krém na povrch torty:

  • 1 balenie mascarpone
  • 125 ml sladkej smotany
  • 40 ml pressa
  • 3-4PL hnedého trstinového cukru
  • 2 čerstvé figy
  • 1 PL masla
  • 1 PL hnedého trstinového cukru
  • 1 PL mletých vlašských orieškov

Postup:

Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. V mixéri rozmixujte najemno 2/3 orieškov. Maslo s cukrom vymiešajte na hladkú na nadýchanú penu. Postupne primiešajte vajcia a oriešky, veľmi jemne, aby vám cesto „nespadlo“. Pridajte preosiatu múku, kypriaci prášok, štipku soli a dôkladne premiešajte. Zvyšné orechy nasekajte na väčšie kúsky a spolu s vychladnutým pressom primiešajte do cesta. Pečte v rúre cca 20-25minút, pokiaľ nie je zlatisté a prepečené. Upečené cesto nechajte vychladnúť na mriežke.

A teraz je na rade krém. Maslo vymiešajte spolu s cukrom na penu, pokiaľ sa vám nezdvojnásobí objem. Mascarpone premiešajte s vyšlahanou šľahačkou a vychladnutým pressom. Cesto v strede rozrežte, natrite krémom, priložte druhú polku cesta a potrite mascarpone krémom. Figy nakrájajte na hrubšie kolieska. Na panvici zohrejte maslo, pridajte cukor, a keď trochu skaramelizuje, prehrejte na ňom figy z oboch strán. Nechajte chvíľu vychladnúť a dajte navrch torty spolu s pomletými orieškami.

Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/10/09/kavova-torta-s-vlasskymi-orieskami-a-karamelizovanymi-figami/

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kávová torta s vlašskými orieškami a karamelizovanými figami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.