Banánovo-avokádové lievance s domácim "termixom"
Skvelá pochúťka na raňajky, ktorá určite zlepší náladu.
8. NOV 2014
Odporúčame prečítať: Romantické raňajky s celozrnnými lievancami
Suroviny (na 2 porcie cca 10 lievancov)
Lievance:
- 2 banány
- 4 vajíčka (3 celé a 1 bielok)
- štipka škorice
- polovica zrelého avokáda
- 5 kvapiek vanilkovej arómy (nemusí byť)
- odmerka proteínu (nemusí byť)
Postup:
Všetko spolu poriadne rozmixujeme ponorným mixérom a na rozohriatom grile/panvici na kvapke oleja pečieme lievance.
Domáci "termix":
- 250 g hladkého jemného tvarohu
- 1 biely jogurt
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 5 kvapiek vanilkovej arómy
- 1 polievková lyžica xylitolu/stévie
Postup:
Všetko dôkladne vymiešame v nádobke a vrstvíme medzi lievance.Ja som dával nastriedačku na jedno poschodie strúhaný kokos a na ďaľšie mandľové upienky. Na konci som ozdobil ovocím, avokádom, granátovým jablkom a celé pokvapkal javorovým sirupom.
Vedeli ste, že:
Avokádo:
- patrí do skupiny ovocia
- obsahuje zdroj mononenasýtených zdravých tukov (kyselina olejová, omega-9)
- znižuje hladinu "zlého" LDL cholesterolu a hladina dobrého HDL cholesterolu, ktorý je ochranný pre naše srdce, stúpa
- je bohaté na beta-sitosterol, čo je vysoko ochranný prírodný faktor pre zdravie prostaty
- znižuje možnosť výskytu rakoviny a diabetu
- nízky obsah sacharidov
- obsahuje luteín, ktorý patrí do skupiny karotenoidov a prírodných antioxidantov, pomáhajúcich udržiavať zdravé oči, pokožku a srdce
- výborný zdroj vlákniny (11-17 g v jednom kuse) a draslíka
Odporúčame prečítať: Makovo-hruškové ovsenné lievance
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)