Tvarohovo-makovo-višňový fit koláč
Tvaroh, vanilka, mak a višne sľubujú jedinečnú chuť.
6. NOV 2014
Odporúčame prečítať: Domáca raňajková granola
Suroviny na cesto:
- 3 šálky jemných ovsených vločiek
- 1,5 šálky akéhokoľvek mlieka (ideálne je kokosové)
- 0,5 šálky vody
- kôra z jedného citróna
- 30 g vanilkového proteínu (nemusí byť, pokojne použite vanilkovú arómu)
- 1,5 šálky mletého maku
- 2 polievkové lyžice medu, agáve, javorového sirupu podľa chuti
Suroviny na plnku:
- 0,5 šálky hrudkového tvarohu
- 0,5 šálky jemného tvarohu
- 1,5 šálky višní bez kôstok
- med, agáve, javorový sirup, xylitol podľa chuti
Postup:
Ovsené vločky zalejeme vodou a mliekom. Necháme cca 30 minút odpočívať a pridáme med (sladidlo), odmerku proteínu alebo vanilkovej arómy, nastrúhanú kôru z citróna, mak a celé to poriadne premiešame. Zvlášť v miske zmiešame tvaroh s medom (sladidlom). Formu vymastíme kokosovým tukom a vylejeme do nej polovicu vločkovej zmesi, potom pridáme višne, na to tvarohovú masu a ako poslednú vrstvu pridáme druhú polovicu vločkovej zmesi. Vložíme na 45 minút do rúry na 180 stupňov Celzia a po vychladnutí nakrájame.
Odporúčame prečítať: Mrkvovo-orechové placky bez múky
DISKUSIA K ČLÁNKU (1)
Diskusia k článku - Tvarohovo-makovo-višňový fit koláč
Nový príspevok
andrea.spisiakova
6.7.2015 14:34
Mozem sa spytat, na aku velku formu ide kolacik?
Dakujem!