Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jesenný farebný šalát s cícerom, pečenou tekvicou a brusnicami

Tekvicová sezóna je v plnom prúde. Pečieme, varíme rôzne tvary a druhy tekvíc a hlavne degustujeme.

Jesenný farebný šalát s cícerom, pečenou tekvicou a brusnicami
28. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Recept pre 4-5 osôb

Čas prípravy: 50 minút a z toho čas pečenia: 30 minút

Potrebujeme:

  • 250 g sušeného cíceru
  • malú hokaido tekvicu (cca 1 kg)
  • 3 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov
  • 1 polievková lyžica medu
  • 150 g syra feta
  • veľkú hrsť sušených brusníc
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 polievková lyžica tekvicového oleja
  • rukola (podľa chuti)
  • soľ, korenie
  • olej
  • papier na pečenie

Postup: 

Cícer sme si namočili cez noc do vody (pokojne stačí aj na cca 2 hodinky) a vo vriacej vode sme ho povarili 30 minút (pozn.: vodu nesolíme). Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vydlabeme semiačka a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme vetvičky rozmarínu a šup s ňou do rozohriatej rúry na 30 minút. Pečieme pri 220-tich stupňoch. Po cca 5-10 minútach pridáme lyžičku medu a premiešame. 

Keď už máme cícer uvarený a tekvicu upečenú, všetko ostatné nám pôjde rýchlo. Upečenú tekvicu premiestnime do misky. Odstránime tvrdé časti vetvičiek rozmarínu a pridáme 3 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov. Všetko dobre premiešame, aby sa nám oriešky nalepili na tekvicu. A teraz už iba pridáme uvarený cícer, sušené brusnice (môžeme ich nakrájať aj na menšie kúsky), kúsky syra feta, ktoré sme rozdrobili medzi prstami, tekvicový olej a rukolu (množstvo podľa chuti). Osolíme, okoreníme a môžeme sa vydať do sveta chutí.

Odporúčame prečítať: Polievka "tekvicové trio"

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/jesenny-farebny-salat-s-cicerom-pecenou-tekvicou-a-brusnicami/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jesenný farebný šalát s cícerom, pečenou tekvicou a brusnicami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.