Máte radi strukoviny a hľadáte výživné jedlo? Potom je pre vás tento recept stvorený.
Chia semiačka sú aktuálne hitom v stravovaní.
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.
Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed.
Bez múky, bez škrobu, bez lepku, bez cukru, bez masla, margarínu či oleja, bez mlieka, bez smotany, plný proteínov a antioxidantov.
Zúžitkovať sa dajú aj kalerábové listy. Presvedčí vás o tom tento recept, ktorý je naozaj iný, ale stále chutný.
Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru.
Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.
Palacinky určite poznáte. My vám ich však ponúkame v zdravšej verzii so špaldovou múkou, bez cukru a s ovocím.
V prípade, že hľadáte chutné, zdravé a na prípravu a čas nenáročné jedlo, ponúkame vám náš tip. Ide o zapekanú brokolicu s karfiolom.
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.
Moravské, alebo hanácke kysnuté koláče som ako malá nemala rada. Ale teraz sa ich neviem dojesť.
Quinoa je dobrá do šalátov, ako príloha namiesto ryže, ale aj ako základ do korpusu slaného koláča. Má neutrálnu chuť, tak sa veľmi dobre kombinuje.
Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena.
Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.
Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí a navyše bez mlieka a lepku.
Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb.