Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tapiokový pudink s hurmikaki

Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí a navyše bez mlieka a lepku. 

Tapiokový pudink s hurmikaki /bez mlieka bez lepku /
30. DEC 2015

Potrebujeme:

  • 120 g perličiek tapioky
  • 75 g kokosového, alebo trstinového cukru
  • 0,6 l čaju z jednodruhového ibišteka sudánskeho, alebo ibištekový čaj, ktorý  farbí do červena
  • 3 dcl mandľového nápoja 
  • 1/2 ČL bourbon vanilky
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 3 mäkšie hurmikaki
  • šťava z dvoch pomarančov

Postup:

Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a ibištekový čaj, rozpustíme v ňom cukor a pridáme tapiokové perličky. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania. Ako sa bude škrob postupne uvoľňovať z perličiek, bude sa lepiť o dno, preto  sa tomu treba venovať. Perličky varíme, kým nie sú mäkké a priesvitné, vtedy sa z nich uvoľní škrob a tekutina zhustne. Podľa hrúbky perličiek trvá aj dlžka varenia. Na puding sú vhodné perličky okolo 3 mm. Varia sa cca 40 minút, môže to však trvať aj dlhšie, závisí od výrobcu. Ak je puding už hustejší, zvyčajne 10 minút pred dovarením pridáme kokos a vanilku. Stále miešame. Po dovarení nebude puding tak veľmi hustý ako klasické mliečne pudingy, bude mierne tekutejší, ale pri chladnutí zhustne a spevnie. Mierne vychladnutý puding nalejeme do pohárov a po úplnom vychladnutí pridáme hurmikaki bez šupy a zmixované s pomarančovou šťavou. Puding uchovávame v chladničke, najlepšie uzavretý pod viečkom, aby neoxidoval. Skonzumujeme do 3 dní.

Zdroj receptu: Silvia Horecká

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádový pudingAvokádový puding

Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. 

 

 

Chia puding – zdravý dezert z 3 ingredienciíChia puding z troch ingrediencií

Kto by nemal rád sladké? Nikoho takého nepoznám. 

 

Mango pena s kešu krémomMango pena s kešu krémom

Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku.

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tapiokový pudink s hurmikaki

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.