Tapiokový pudink s hurmikaki
Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí a navyše bez mlieka a lepku.
Potrebujeme:
- 120 g perličiek tapioky
- 75 g kokosového, alebo trstinového cukru
- 0,6 l čaju z jednodruhového ibišteka sudánskeho, alebo ibištekový čaj, ktorý farbí do červena
- 3 dcl mandľového nápoja
- 1/2 ČL bourbon vanilky
- 40 g strúhaného kokosu
- 3 mäkšie hurmikaki
- šťava z dvoch pomarančov
Postup:
Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a ibištekový čaj, rozpustíme v ňom cukor a pridáme tapiokové perličky. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania. Ako sa bude škrob postupne uvoľňovať z perličiek, bude sa lepiť o dno, preto sa tomu treba venovať. Perličky varíme, kým nie sú mäkké a priesvitné, vtedy sa z nich uvoľní škrob a tekutina zhustne. Podľa hrúbky perličiek trvá aj dlžka varenia. Na puding sú vhodné perličky okolo 3 mm. Varia sa cca 40 minút, môže to však trvať aj dlhšie, závisí od výrobcu. Ak je puding už hustejší, zvyčajne 10 minút pred dovarením pridáme kokos a vanilku. Stále miešame. Po dovarení nebude puding tak veľmi hustý ako klasické mliečne pudingy, bude mierne tekutejší, ale pri chladnutí zhustne a spevnie. Mierne vychladnutý puding nalejeme do pohárov a po úplnom vychladnutí pridáme hurmikaki bez šupy a zmixované s pomarančovou šťavou. Puding uchovávame v chladničke, najlepšie uzavretý pod viečkom, aby neoxidoval. Skonzumujeme do 3 dní.
Zdroj receptu: Silvia Horecká
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň.
Chia puding z troch ingrediencií
Kto by nemal rád sladké? Nikoho takého nepoznám.
Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku.