Ríbezľová torta
Lieskové orechy v kombinácii s ríbezľami sú božským spojením.
Suroviny (na tortu s priemerom 18cm):
- 2 balíky lieskových orieškov
- 80 g datlí
- 5 lyžíc panenského kokosového oleja
- 1 lyžica RAW (nepraženého) kakaa
- 150 g surových kešu orieškov
- 1 kokosový krém, alebo mlieko
- 100 ml ryžového mlieka s mandľami (alebo iného rastlinného mlieka)
- 2 banány
- BIO citrónovú kôru
- 1 menší citrón
- 2 lyžice javorového sirupu
- domáce ríbezle, alebo iné ovocie
Postup:
Najprv si pripravíme korpus: zmixujeme (alebo pomelieme) lieskové orechy a následne aj datle (osobitne). Potom datle s orieškami zmiešame a pridáme roztopené cca 2 lyžice kokosového oleja. Ingrediencie premiešame a natlačíme do formičky. Dáme do mrazničky, nech vrstva stuhne a zatiaľ si pripravíme plnku.
Plnka:
Zmixujeme spolu všetky ostatné ingrediencie: namočené kešu orechy s rastlinným mliekom, banány, kokosový krém, pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, 3 lyžice kokosového oleja a osladíme javorovým sirupom. Polovicu hmoty nalejeme do formy na korpus a necháme v mrazničke, kým nám vrstva trošku nestuhne (aspoň 10-15 minút).
Potom na ňu poukladáme, resp. jemne vtlačíme ríbezle a opäť počkáme, kým nestuhne.
Potom do formy vylejeme druhú polovicu plnky. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
Nakoniec tortu ešte ozdobíme ríbezľami. Môžeme ešte na záver poliať javorovým sirupom a dáme do chladničky aspoň na hodinu.
Zdroj receptu: Ravita
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Neviete čo s ňou? Pripravte si z cvikly tortu.
Vraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!
Dovolíme si trochu viac a potom sa čudujeme, že sa nezmestíme do nohavíc.