Kalerábová polievka s pohánkovými knedličkami
Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.
Suroviny:
- 1 väčší kaleráb
- 1 väčšia mrkva
- olivový olej
- 0,75-1 l vody
- bio vegeta bez glutamanu sodného
- soľ
- petržlenová vňať
Na knedličky:
- pohánková krupica
- 1 celé vajíčko
- 1 plná ČL domácej masti, alebo masla
Postup:
Kaleráb a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance. Do hrnčeka nalejeme asi 3 PL olivového oleja a orpažíme. Prilejeme horúcu vodu a dochutíme soľou a vegetou. Varíme asi 10 minút na slabom ohni.
Pohánkovú krupicu zmiešame s vajíčkom a maslom tak, aby nám vzniklo cesto, z ktorého budeme dvoma lyžičkami tvarovať halušky. Tie opatrne ponárame do vriacej polievky a varíme ešte 5 minút.
Po odstavení pridáme petržlenovú vňať. Dobrú chuť!
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Karotková krémová polievka s chilli
Získa si vás chuť mrkvy, aróma ružičkového kelu a chilli.
Žlté kuriatka majú rovnaký účinok ako mrkva.
Mrkvový krém s kokosovým mliekom
Zdravá a chutná pre všetkých.