24. OKT 2015

Polievka z kuriatok

Žlté kuriatka majú rovnaký účinok ako mrkva.

Suroviny:

  • 250 g čerstvých hríbov kuriatok 
  • 1 cibuľa
  • 250 ml ryžovej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja, alebo maslového tuku (ghee)
  • 1 ČL himalájskej soli
  • rasca mletá, čierne korenie mleté

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájané kuriatka, soľ, rozpučený cesnak a privedieme do varu. Varíme domäkka cca 20 minút. Zahustíme ryžovou smotanou a dochutíme. Necháme krátko vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom na krémovú konzistenciu. Môžeme podávať s tekvicovými či slnečnicovými semienkami.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Mrkvový krém s kokosovým mliekomMrkvový krém s kokosovým mliekom

Zdravá a chutná pre všetkých.

 

 

Pikantná kukuricová polievkaPikantná kukuricová polievka

Chutná a štipľavá polievka z kukurice.

 

Vietnamská hovädzia polievka pho boVietnamská kuracia polievka

Túto polievku si zamilujete pre jej originálnu chuť. 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Polievka z kuriatok

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.