Tekvica hokaido obsahuje množstvo betakaroténu.
Čierna fazuľa patrí medzi „dobré“ komplexné sacharidy, zasýti na dlhšiu dobu a pozitívom je aj jej cena.
Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. Sú výborným zdrojom medi, ktorú naše telo potrebuje na produkciu červených krviniek a na prenášanie kyslíka po tele.
Mango pomáha liečiť problémy súvisiace s pokožkou, sliznicami i zrakom, priaznivo pôsobí i pri chorobách srdca a srdcovocievneho systému, stimuluje činnosť obličiek, podporuje metabolizmus a pomáha odvodňovať organizmus.
Chia semiačka sú aktuálne hitom v stravovaní.
Máte radi strukoviny a hľadáte výživné jedlo? Potom je pre vás tento recept stvorený.
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.
Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed.
Bez múky, bez škrobu, bez lepku, bez cukru, bez masla, margarínu či oleja, bez mlieka, bez smotany, plný proteínov a antioxidantov.
Zúžitkovať sa dajú aj kalerábové listy. Presvedčí vás o tom tento recept, ktorý je naozaj iný, ale stále chutný.
Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru.
Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.
Palacinky určite poznáte. My vám ich však ponúkame v zdravšej verzii so špaldovou múkou, bez cukru a s ovocím.
V prípade, že hľadáte chutné, zdravé a na prípravu a čas nenáročné jedlo, ponúkame vám náš tip. Ide o zapekanú brokolicu s karfiolom.