Domáce mexické wrapy
Čierna fazuľa patrí medzi „dobré“ komplexné sacharidy, zasýti na dlhšiu dobu a pozitívom je aj jej cena.
Suroviny na 5 wrapov
Domáce tortilly:
- 1 šálka špaldovej múky
- 2-3 PL olivového oleja
- 1/3-1/2 šálky teplej vody
- štipka morskej soli
Náplň:
- 1 avokádo
- šťava z 1 limetky
- 1 PL olivového oleja
- čierna fazuľa
- čerstvý baby špenát
Postup:
Zmiešame múku a soľ a pridáme olivový olej a 1/3 šálky vody. Vypracujeme jemné a nelepivé cesto. Ak sa cesto nebude chcieť pekne spojiť, pomaly pridávame vodu. Ak je cesto lepivé, tak ho podsypeme múkou. Cesto si rozdelíme na cca 5 rovnakých dielov, ktoré vyformujeme do guličiek. Guličky rozvaľkáme na čo najtenšie placky a opekáme nasucho na rozpálenej panvici cca 1 minútu z každej strany. Na náplň použijeme avokádo, limetku, cesnak a olivový olej, ktoré spolu spolu zmixujeme. Na záver naplníme tortilly špenátom, čiernou fazuľou a avokádovou hmotou.
Zdroj receptu: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Špaldové wrapy s lososom a omeletou
Možno sa rozhodujete, aké jedlo si zobrať so sebou na cesty. Bagety už nechutia a neláka vás ani reštaurácia popri ceste.
Jednoduché a chutné raňajky? Pripravte si ich podľa tohto receptu...
Tortilly z ovsenej, ražnej, špaldovej a jačmennej múky
Tieto ,, tortillas“ sme vyskúšali urobiť s kamarátkou pre naše adolescentné dcéry.