Krémová hokaido polievka so zázvorom
Tekvica hokaido obsahuje množstvo betakaroténu.
Suroviny na 4 porcie:
- 1 tekvica hokaido
- zázvor (veľkosť ½ palca)
- 2 PL olivového oleja
- štipka čili
- soľ a čierne korenie
- 1 ČL koriandra
- sójová smotana
Postup:
Tekvicu hokaido ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme na plech. Polejeme olivovým olejom, pridáme zázvor nakrájaný na kocky, posolíme, pokoreníme, pridáme chilli a koriander. Pečieme domäkka na miernom ohni cca 15 minút. Po upečení dáme tekvicu do hrnca, pridáme vodu tak, aby bola tekvica ponorená. Chvíľu povaríme a nakoniec zmixujeme. Ak treba dosolíme a pridáme sójovú smotanu na zjemnenie.
Zdroj receptu: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kalerábová polievka s pohánkovými knedličkami
Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.
Karotková krémová polievka s chilli
Získa si vás chuť mrkvy, aróma ružičkového kelu a chilli.
Žlté kuriatka majú rovnaký účinok ako mrkva.