Výborné a jednoduché jedlo z kurzu varenia strukovín a zeleniny.
Tento skvelý nápoj je vhodný napríklad po cvičení.
Brokolica je plná antioxidantov a chutí skvelo v akejkoľvek podobe.
Listy z čakanky sú skvelým zdrojom flavonoidov ako je luteín a zeaxantín. Zeaxantín je žltý pigment, ktorý sa sústreďuje v očnej sietnici. Spolu s luteínom pomáhajú ochraňovať oči pred poškodením ultra fialovými lúčmi.
Keďže sa už nejaký čas zaoberám zdravou stravou a nie je mi jedno, čo vkladám do úst, začala som pátrať po zdravých dobrotách.
Quinoa je jednou z výživných obilnín a pripraviť si z nej môžete aj chutný koláč.
Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého jedálnička a tento v ňom nesmie chýbať.
Keď som prišla spotená po behu domov a potrebovala som okamžite doplniť energiu, dodať svalom stratené proteíny a zároveň sa nasýtiť, pripravila som si tento nápoj.
Máte radi nezvyčajné chute? Táto torta vás nesklame.
Zdravá, chutná a pomerne rýchlo hotová. Presne taká je jačmenná polievka so zeleninoua mandľovým mliekom.
Potrebuješ poriadnu dávku energie? Nemusíš hneď siahať po komerčných nápojoch, ktoré sú plné kofeínu, taurínu a cukru.
Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníci. Pri kysnutí cesta som použila pekárenské droždie, nie kvások.
Vo väčšine prípadov sa fritata považuje za jedlo na raňajky, prípadne brunch, podľa mňa je ideálnym večerným pokrmom.
Ovsené vločky k raňajkám patria. Takto chutia naozaj výnimočne.
Rada používam nevšedné druhy potravín a vytváram z nich zdravé a veľmi chutné kombinácie.
Veľmi jednoduchá a rýchla pomôcka, ako si vylepšiť obyčajný korenený steak, rybu alebo dusenú zeleninu v pare či pečené zemiaky v šupke.
V zimnom období mám vyslovene chuť na teplé šaláty. Zeleninu z nich spracúvam na panvici len veľmi krátko. V kombinácii so skvelým avokádovým dipom je teplý šalát božským jedlom.
Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa. Má jemnú orieškovú chuť, a preto to bude určite pre vás “láska na prvé sústo”.
Dnes som testovala jačmennú celozrnnú múku a z pôvodnej vianočky som sa rozhodla vytvoriť lahodné pečivo.