Nepečená čokoládová torta z čiernej fazule s malinami
Máte radi nezvyčajné chute? Táto torta vás nesklame.
Čas prípravy: menej ako 6 hodín
Doba varenia: menej ako 2 hodiny
Suroviny na 10 porcií:
Na prípravu cesta:
- 500 g čiernej fazule
- 400 g malín (čerstvých, alebo mrazených)
- 10 PL kokosových lupienkov
- 4 PL agávového sirupu
- 4 PL medu
- 4 PL chia semienok
- 120 g kakaového prášku
- 4 g vanilkového prášku
- 0,5 ČL panenského kokosového oleja
Na prípravu krému:
- 2 zrelé avokáda
- 2 PL kakaového prášku
- 1 PL medu
- 2 g vanilkového prášku
Na prípravu polevy:
- 50 g bio kakaového masla
- 5 PL bio kakaového prášku
Príprava:
Fazuľu uvaríme v neosolenej vode. V mixéri rozmixujeme 250 g uvarenej fazule, 200 g čerstvých alebo mrazených malín, 5 PL kokosových lupienkov, 2 PL chia semienok, 2-3 g vanilkového prášku, 2 PL agávového sirupu a 1 PL medu. Všetko spolu zmixujeme na hladké pyré. Nakoniec pridáme 60 g kakaa a premiešame ešte raz. Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom. Do nej vylejeme cesto a dáme do mrazničky na 1-2 hodiny.
Medzitým si pripravíme avokádový krém. Avokáda dáme do mixéra, pridáme kakaový prášok, vanilkový prášok a med. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme na krém. Krém potom rozotrieme na tortu a opäť umiestnime do mrazničky. Znovu pripravíme ďalšiu vrstvu fazuľového cesta a rozotrieme ju na avokádový krém.
Ako poslednú si pripravíme čokoládovú polevu. Kakaové maslo necháme rozpustiť na vodnom kúpeli (kakaové maslo dáme do misky, ktorú umiestnime na hrniec s horúcou vodou tak, aby sa dno misky priamo nedotýkalo vody). Postupne pridávame bio kakaový prášok a dobre vymiešame pomocou metličky (ak sa kakaové maslo dobre nevymieša s kakaovým práškom, potom nám vznikne nejednotná a zrnitá čokoládová vrstva). Horúcu čokoládu vylejeme na tortu. Tortu dáme do mrazničky na 3-4 hodiny. Tesne pred podávaním necháme tortu v chladničke, alebo pri izbovej teplote.