Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Nepečená čokoládová torta z čiernej fazule s malinami

Máte radi nezvyčajné chute? Táto torta vás nesklame. 

Nepečená čokoládová torta z čiernej fazule s malinami
11. MAR 2015
Čas prípravy: menej ako 6 hodín
Doba varenia: menej ako 2 hodiny

Suroviny na 10 porcií:

Na prípravu cesta:

  • 500 g čiernej fazule
  • 400 g malín (čerstvých, alebo mrazených)
  • 10 PL kokosových lupienkov
  • 4 PL agávového sirupu
  • 4 PL medu
  • 4 PL chia semienok
  • 120 g kakaového prášku
  • 4 g vanilkového prášku
  • 0,5 ČL panenského kokosového oleja

Na prípravu krému:

  • 2 zrelé avokáda
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 PL medu
  • 2 g vanilkového prášku

Na prípravu polevy:

  • 50 g bio kakaového masla
  • 5 PL bio kakaového prášku


Príprava:

Fazuľu uvaríme v neosolenej vode. V mixéri rozmixujeme 250 g uvarenej fazule, 200 g čerstvých alebo mrazených malín, 5 PL kokosových lupienkov, 2 PL chia semienok, 2-3 g vanilkového prášku, 2 PL agávového sirupu a 1 PL medu. Všetko spolu zmixujeme na hladké pyré. Nakoniec pridáme 60 g kakaa a premiešame ešte raz. Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom. Do nej vylejeme cesto a dáme do mrazničky na 1-2 hodiny.

Medzitým si pripravíme avokádový krém. Avokáda dáme do mixéra, pridáme kakaový prášok, vanilkový prášok a med. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme na krém. Krém potom rozotrieme na tortu a opäť umiestnime do mrazničky. Znovu pripravíme ďalšiu vrstvu fazuľového cesta a rozotrieme ju na avokádový krém.

Ako poslednú si pripravíme čokoládovú polevu. Kakaové maslo necháme rozpustiť na vodnom kúpeli (kakaové maslo dáme do misky, ktorú umiestnime na hrniec s horúcou vodou tak, aby sa dno misky priamo nedotýkalo vody). Postupne pridávame bio kakaový prášok a dobre vymiešame pomocou metličky (ak sa kakaové maslo dobre nevymieša s kakaovým práškom, potom nám vznikne nejednotná a zrnitá čokoládová vrstva). Horúcu čokoládu vylejeme na tortu. Tortu dáme do mrazničky na 3-4 hodiny. Tesne pred podávaním necháme tortu v chladničke, alebo pri izbovej teplote.

Odporúčame prečítať: Hurmikaki torta


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nepečená čokoládová torta z čiernej fazule s malinami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.