Vegánsky jačmenný šolet s tempehom
Výborné a jednoduché jedlo z kurzu varenia strukovín a zeleniny.
17. MAR 2015
Pre 6 osôb potrebujeme:
- 800 g tempehu (sojové fermentované bôby, dostať v bio obchodoch)
- 1 čínska kapusta
- 500 g bielej drobnej fazule (namočiť na 12 hodín a variť s bobkovým listom domäkka cca 2 hodiny)
- 500 g jačmenných krúpov veľkých (uvariť vo vode domäkka)
- 5 lyžíc olivového oleja
- 8 strúčikov cesnaku
- troška chilli podľla chuti
- mleté čierne korenie z mylnčeka
- kurkuma mletá
- majoránka sušená, alebo čerstvá
- rasca čierna a rasca drvená
- horčicové semienka
- soľ
Postup:
Na prípravu tohto jedla použijeme veľkú panvicu alebo wok. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, horčicové semienko, chilli a mierne ohrejeme. Pridáme tempeh nakrájaný na menšie kocky. Čínsku kapustu, nakrájanú na pásiky, orestujeme spolu s tempehom. Pridáme cesnak a dôkladne premiešavame, aby sa všetko zafarbilo dožlta a chute sa navzájom prepojili. Na záver vsypeme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 10 minút za častého miešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka.
Odporúčame prečítať: Šošovicový šalát pre šťastie
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/06/vegansky-jacmenny-solet-tempehom/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)