Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Výborné a jednoduché jedlo z kurzu varenia strukovín a zeleniny. 

Vegánsky jačmenný šolet s tempehom
17. MAR 2015

Pre 6 osôb potrebujeme:

  • 800 g tempehu (sojové fermentované bôby, dostať v bio obchodoch)
  • 1 čínska kapusta
  • 500 g bielej drobnej  fazule (namočiť na 12 hodín a variť s bobkovým listom domäkka cca 2 hodiny)
  • 500 g jačmenných krúpov veľkých (uvariť vo vode domäkka)
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 8 strúčikov cesnaku
  • troška chilli podľla chuti
  • mleté čierne korenie z mylnčeka
  • kurkuma mletá
  • majoránka sušená, alebo čerstvá
  • rasca čierna  a rasca drvená
  • horčicové semienka
  • soľ

Postup:

Na prípravu tohto jedla použijeme veľkú panvicu alebo wok. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, horčicové semienko, chilli  a mierne ohrejeme. Pridáme tempeh nakrájaný na menšie kocky. Čínsku kapustu, nakrájanú na pásiky, orestujeme spolu s tempehom. Pridáme cesnak a  dôkladne premiešavame, aby sa všetko zafarbilo dožlta a chute sa navzájom prepojili. Na záver vsypeme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 10 minút za častého miešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka.

Odporúčame prečítať: Šošovicový šalát pre šťastie

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/06/vegansky-jacmenny-solet-tempehom/


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.