Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cícer namiesto čipsov

Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa. Má jemnú orieškovú chuť, a preto to bude určite pre vás “láska na prvé sústo”.

Čo namiesto chipsov? Úžasný chrumkavý cícer!
1. MAR 2015

Čo potrebujeme na prípravu? 

  • 100-200 g cíceru 
  • olivový olej (poprípade kvalitný repkový či kokosový - dodá cíceru úplne iný rozmer chuti, ale odporúčam vyskúšať)
  • korenie a bylinky podľa vlastného výberu
  • himalájska, alebo morská soľ,
  • 2 bobkové listy

Ako na to? 

Cícer si na noc namočíme. Vodu zlejeme, dáme variť do novej vody a pridáme bobkový list (ak používate, pridajte cca 5 cm kúsok morskej riasy alebo 1 čili papričku). Kým sa cícer varí, pripravíme si v miske olej, ktorý zmiešame so soľou a korením. Keď sa cícer uvarí, necháme ho trošku osušiť a potom ho pridáme do misky s pripravenou zmesou  a dobre premiešame, aby sa nám každučká gulička cíceru obalila. Pripravíme si zapekaciu misu (plech, na ktorý si dáme papier na pečenie) a vysypeme cícer. Pečieme pri 180 stupňoch približne 35 minút. Cícer získa zlatistú farbu. Počas pečenia cícer niekoľkokrát premiešame, aby sa nám rovnomerne opiekol.

Odporúčame prečítať: Nátierka z cíceru a reďkovkových listov

Zdroj receptu: fitshaker

Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer namiesto čipsov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.