Cícer namiesto čipsov
Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa. Má jemnú orieškovú chuť, a preto to bude určite pre vás “láska na prvé sústo”.
Čo potrebujeme na prípravu?
- 100-200 g cíceru
- olivový olej (poprípade kvalitný repkový či kokosový - dodá cíceru úplne iný rozmer chuti, ale odporúčam vyskúšať)
- korenie a bylinky podľa vlastného výberu
- himalájska, alebo morská soľ,
- 2 bobkové listy
Ako na to?
Cícer si na noc namočíme. Vodu zlejeme, dáme variť do novej vody a pridáme bobkový list (ak používate, pridajte cca 5 cm kúsok morskej riasy alebo 1 čili papričku). Kým sa cícer varí, pripravíme si v miske olej, ktorý zmiešame so soľou a korením. Keď sa cícer uvarí, necháme ho trošku osušiť a potom ho pridáme do misky s pripravenou zmesou a dobre premiešame, aby sa nám každučká gulička cíceru obalila. Pripravíme si zapekaciu misu (plech, na ktorý si dáme papier na pečenie) a vysypeme cícer. Pečieme pri 180 stupňoch približne 35 minút. Cícer získa zlatistú farbu. Počas pečenia cícer niekoľkokrát premiešame, aby sa nám rovnomerne opiekol.