Pšenové rezy s ovocím a tvarohom
Rada používam nevšedné druhy potravín a vytváram z nich zdravé a veľmi chutné kombinácie.
Čo potrebujeme na prípravu:
Na cesto:
- 500 g pšena
- 1000 ml vody
- 150 g 60 % čokolády
- vanilkový lusk
- vanilkovú esenciu
- 1 lyžičky stévie ( alebo iné sladidlo podľa chuti)
- 3 bielka
- 1 žĺtok
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 500 g gréckeho jogurtu
- vanilkový lusk (esencia)
- stéviu ( alebo iné sladidlo podľa chuti)
- 2 ks želatínového stužovača (do tvarohu)
Na ozdobu:
- 1 kg lesného ovocia
- stévie
- 2 ks červenej želatíny
Ako na to?
Do hrnca s vodou dáme vanilkový lusk a uvaríme pšeno podľa návodu domäkka. Do uvareného pšena nalámeme čokoládu a necháme prikryté vychladnúť. Občas premiešame, aby sa čokoláda spojila s pšenom. V miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli, stéviou alebo brezovým cukrom, pridáme dužinu z vanilkového lusku (vanilkovú esenciu) a nakoniec do snehu pridáme jedno žĺtko. Metličkou pomaly premiešame bielkový sneh s čokoládovým pšenom a pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180 stupňoch cca 30 minút. Pripravíme si plnku. Tvaroh, jogurt, dreň z vanilkového lusku (esenciu), stéviu, prípadne cukor, si vymiešame dohladka a podľa návodu primiešame stužovač do tvarohových krémov. Potom ním potrieme koláč a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.V hrnci si zohrejeme mrazené ovocie, dochutíme stéviou (brezovým cukrom alebo medom). Podľa návodu si pripravíme želatínu, pridáme do ovocnej zmesi a vlažné nalejeme na tvarohový krém a necháme poriadne stuhnúť.