Kurkumové maslo s bylinkami
Veľmi jednoduchá a rýchla pomôcka, ako si vylepšiť obyčajný korenený steak, rybu alebo dusenú zeleninu v pare či pečené zemiaky v šupke.
3. MAR 2015
Potrebujeme:
- 250 g kvalitného živočíšneho masla 80 % (môže byť aj kozie)
- 2 ks (cca 5 cm) podzemku kurkumy (ošúpanej a najemno nastrúhanej)
- 1 PL nasekaného medvedieho cesnaku alebo naloženého v oleji
- pažítka, cesnak s petržlenovou vňaťou
Postup:
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vmiešame doň bylinky a nastrúhanú kurkumu. Poriadne vidličkou premiešame v miske a položíme na potravinársku fóliu. Vytvarujeme valček široký 4-5 cm, zabalíme a necháme v chladničke stuhnúť. Takto spracované maslo nám vydrží 5 dní. Po odkrojení vždy dôkladne zabalíme do fólie. Maslo pokladáme vždy na horúce jedlo.
Odporúčame prečítať: Solím, solíš, solíme
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/01/14/kurkumove-maslo-bylinkami/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)