Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-50
Cviklová nátierka

V poslednej dobe veľa experimentujem s cviklou.

Celý článok
Domáce bylinkové maslo

Je to super vec, vždy ho mám v chladničke. 

Baklažánový baba ganoush alebo multinátierka
Baklažánový baba ganoush alebo multinátierka
27
FEB

Táto nátierka sa dá použiť ako príloha k zeleninovým plackám, koftám, fašírkam, karbonátkam, falafelu, k pečenému mäsu  a na chlieb.

Hummus s rímskou rascou
redakcia

Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer. 

Špenátovo-bryndzová nátierka

Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru. 

Karpačo z červenej repy s fetou a bazalkovým pestom

S čím skombinovať červenú repu? Je zdravým životabudičom nielen do „smú-tí“, ale výborne chutí s fetou a bazalkovým pestom.

Recept na chlieb s nízkym obsahom sacharidov
Recept na chlieb s nízkym obsahom sacharidov
6
JUL

“Každá diéta, ktorá nedovoľuje jesť chlieb, je diéta, ktorá na mňa nefunguje.” Ak sa riadite týmto heslom, je tento recept práve pre vás. 

Nátierka z tekvicových semiačok
Nátierka z tekvicových semiačok
24
APR

Táto nátierka nielen parádne chutí, ale očarí aj svojou zelenou farbou.

Tekvicové dipy (nátierky) s ražnými kolieskami
Tekvicové dipy (nátierky) s ražnými kolieskami
16
NOV

Tekvicový dip, alebo nátierka je vhodná na cesty, na raňajky i večere alebo ako dip k zelenine.

Raw závitky
Raw závitky
13
OKT

Máte chuť na niečo menej tradičné? Okrem papriky, uhorky, mrkvy či avokáda v nich nájdete aj slnečnicu, kešu oriešky a sezam. 

Socca alias cícerová placka
Socca alias cícerová placka
21
SEP

Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.

 

Tofu v semiačkovom kabátiku
Tofu v semiačkovom kabátiku
3
SEP

Hlávky slnečníc, otáčajúce sa za slnkom, inšpirovali nielen Vincenta van Gogha… Slnečnicové, ale aj iné semiačka nás priviedli k ďalšiemu mimoriadne chutnému a zdravému receptu.

Baklažánové rolky s kozím syrom
Baklažánové rolky s kozím syrom
19
AUG

Baklažán je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny. V poslednej dobe ma prekvapilo, vyplývajúc z rozhovorov,  že ľudia ju nevedia pripravovať, a tak uvádzam jednoduchý recept s použitím klasických surovín, ktoré sú u nás dostupné.

Mrkvová nátierka so sezamom
Mrkvová nátierka so sezamom
17
AUG

Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!

Šťavnaté "špíziky"
Šťavnaté
29
JUL

Chystáte sa na posedenie s priateľmi. Tejto pochúťke neodolajú!

Chrumkavé zeleninové závitky so sladkou čili omáčkou
Chrumkavé zeleninové závitky so sladkou čili omáčkou
10
JUL

Máte chuť si zachrumkať? Tieto zeleninové závitky sú na to ako stvorené a navyše výborne chutia.

Chipsy z červenej repy podávané s bryndzou a kôprom
Chipsy z červenej repy podávané s bryndzou a kôprom
27
MÁJ

Chutné, lahodné a hlavne zdravé! Veď posúďte sami!

Tofu na mandliach
Tofu na mandliach
11
MÁJ

Syr tofu sa vyrába rozomieľaním uvarených bôbov sóje, z ktorých sa získava sójové mlieko a to sa potom zráža použitím syridla. Obsahuje velmi málo sodíka, nijaký cholesterol a, naopak, množstvo cenných vitamínov (najmä B a E), minerálov (vápnik, horčík či železo) a fytoestrogénov, ktoré pomáhajú udržiavať hormonálnu hladinu organizmu v zdravej rovnováhe. 

 

Raňajkový sendvič s vajíčkom
Raňajkový sendvič s vajíčkom
3
MÁJ

Ste fanúšikmi vajíčok na raňajky, alebo poriadne vyhladnutí po minulej (ťažkej) noci? Ak áno, určite si pochutíte na tomto skvelom sendviči. Prajeme aj naďalej chutné rána a dobrú náladu!

Praženica z domácich vajíčok so špenátom
Praženica z domácich vajíčok so špenátom
17
MAR

Aj z obyčajného jedla môžete mať zážitok a chutnú a zdravú večeru. A hlavne z ingrediencií, ktoré poznáte. Po príchode domov som teda vytiahla domáce vajíčka od babky, cibuľu, čerstvý špenát a bola večera, ktorá chutila, na ktorú sa dalo pozerať, ktorá zasýtila, a to najlepšie - skladala sa z troch ingrediencií.

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-50
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2196
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.