Bazalkovo-ricottová nátierka
Zdravá a chutná nátierka pre všetkých, ktorí majú radi bazalku.
Suroviny na nátierku:
- 100 g ricotty
- 1 PL limetkovej šťavy
- 2 PL olivového oleja
- hrsť bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne mleté korenie
Ďalej budeme potrebovať:
- 1 baklažán
- sušené paradajky
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup:
Všetky suroviny na nátierku spolu rozmixujeme. Baklažán si jemne osolíme a necháme 10 minút odstáť na servítke, nech pustí šťavu. Potom ho z oboch strán ugrilujeme na panvici. Pečivo podávame s nátierkou, plátkami baklažánu, sušenou paradajkou a pre sviežejšiu chuť môžeme pokvapkať limetkovou šťavou.
Zdroj: foodbloger.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cuketový chlieb s vlašskými orechmi
Sezóna cukiet je v plnom prúde. Každé leto vymýšľam a skúšam nové spôsoby, ako ju použiť.
Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom
Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.
Mungo sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.